Tippek – trükkök

tippek_trukkok

Összegyűjtöttem pár tippet, trükköt főleg a kezdő játékosoknak, de pár tipp a magasabb szintű farmereknek is hasznos lehet.

A tippek nagy részét összegyűjtötte: Patriotsfan

Értékesítés a vásárlóknak

Miután teljesítetted a házban a “Patronage” küldetést és 500 alkalommal értékesítettél a látogatók részére, ne a farmodon megjelenő vásárlóknak add el a termékeidet. Ők nem éppen a legnagyobb áron veszik meg tőled, míg a standodon te szabod az árakat.

Nehéz hajó vagy teherautós küldetés

A hajókat sokszor érdemes elküldeni üresen, mert olyat kér ami sokórás, vagy sok alapanyag kell hozzá. Ugyanez a helyzet a teherautó rendeléseivel. Azokat is törölhetjük.

Ha csak ritkán jutsz a játékhoz

Ha több óráig nem játszol érdemes sokórás, vagy állandóan szükséges termékeket gyártani. Célszerű egyesével végigmenni az összes gyártónkon, ujjunkat a terméken tartva láthatjuk mennyi van a barn -ba. Amiből kevés van érdemes készíteni.

Termékek értékesítése

Nagyobb szintű játékosoknak felhalmozódik a pénze, viszont bizonyos termékből állandó hiányuk van. Ilyen a barna cukor, illetve kristály cukor és a tejszín (krém). Ezeket bármikor megveszik maximum áron. Persze pont ezekkel a termékekkel nem tudunk túl sok pénzt keresni, sajnos elég olcsóak.

Próbáljatok olyan dolgokat kitenni a standotokra, ami nem gyakori másoknál.

Ne mindenből adjatok 10db -ot. A drágább dolgokból célszerűbb 4-5db -ot adni mert sokszor az ilyenből nem kell annyi, ráadásul a vásárlók gyorsabban megveszik.

Mire költsem a gyémántokat?

Az elején inkább a gépek rekeszeit növeljétek, főleg a cukorgyárnál, és a tejüzemnél hasznos. Amennyiben ritkán tudsz játszani akkor célszerű szinte az összes gép kapacitását maximumra bővíteni, hogy minél több terméket tudjon elkészíteni a távollétedben.

A gyémánt második legjobb felhasználása Tomika. Igen hasznos tud lenni, jó áron hoz nekünk a hiányzó termékekből, vagy fűrészből, fejszéből, ásóból, dinamitból és TNT -ből!

Ha elment a hajó

Amint útjára küldöd a hajód (akár üresen, akár megrakva) a kikötőnél megnézhető, hogy mit fog kérni a következő hajó. Ezt érdemes megnézni mielőtt a szokásos termékeket gyártanánk. Készüljünk fel a hajó érkezésére, mert minél előbb elküldjük a hajót, annál több pont jár érte. 15.000 pont után pedig 50 gyémánt üti markunk!!! (küldetés a házban)

Szintlépés vagy pénz gyűjtés?

Mindenkinek el kell dönteni mi a fontosabb! Alacsonyabb szinteken általában a pénz gyűjtés, hisz meg kell vennünk a termék készítő gépeket, ami szinte minden pénzt felemészt.

Kicsit magasabb szinten, már nem szenvedünk pénzhiányban, ilyenkor általában a szintlépést helyezzük előtérbe!

Ezen döntés alapján érdemes szűrni azokat a küldetéseket amiket teljesítünk. A táblánkon látható, hogy az egyes küldetések mennyi aranyat illetve mennyi xp pontot hoznak.

Azon küldetések amikért több pénz jár kevesebb xp -t adnak. Amiért több xp jár azért kevesebb pénz. A döntésnek megfelelően mérlegeljük azt, hogy melyik küldetésekkel szeretnénk foglalkozni, a többit pedig kukázzuk ki!

Horgászat, horgász esemény

A horgásztónál mind a 4 színes csalihoz tartozik legalább egy óriáshal.

Ezeknél a kör ahová a halat kell terelni, egészen pici. Színes csalit spórolhatsz, ha először megpróbálod kifogni a nagy halat és ha nem az jön, akkor elengedni a csalit, mivel az nem veszik el ilyenkor. A nagy hal ilyenkor már nem jön még egyszer vissza, azonnal a következő dobásra.

Dobjuk be ismét a csalit, és engedjük el ha a célterület nem kicsi… -ezt ismételgessük addig amíg nem akad a horogra egy nagy hal.

Ezzel a módszerrel a horgász események általában 1 nap alatt 100% -ban teljesíthető (személyes tapasztalat)

 

Az itt említett módszer érvényes akkor is ha nincs horgász esemény. A ritkább halak célterülete minden esetben kisebb! Érdemes erre odafigyelni, mert az új halak fogásával sok gyémánt szerezhető, a fogási naplóra kattintva!

Közösségi ház

Amint eléred a 29. szintet bekerülhetsz egy csoportba. Itt könnyen meggazdagodhatsz, ha “bedolgozol” a nagyoknak cukorral, krémmel, illetve ami kérnek.

Sokan rendszeresen vándorolnak a csoportok közt, egyikből kilépnek, a másikba be, megkérdezik az ott lévőket, hogy nincs e valamijük ami kell, illetve eladásra kínálnak cserébe dolgokat.

Ezt a módszert is bátran alkalmazhatjuk, ha például bővítő eszközökre van szükségünk.

Gyors segítségre van szükség?!

Sokan nem szeretik fb -re kitenni, hogy segítségre van szükségük a játékban. Többek közt én sem. Ilyenkor célszerű egy terméket meghirdetni az újságban!

Addig tud bárki segíteni míg van hirdetésed az újságban, hisz a hirdetés mellet megjelenik a felkiáltójel! Egy ilyen hirdetés 3 óráig érvényes, illetve addig míg meg nem veszik az adott terméket. Érdemes a meg nem vásárolt termékeket is újra meghirdetni, mert 5 percenként ingyenes újabb 3 órára. Így folyamatosan benne leszünk az újságban és tudnak mások segíteni.

Értékesítés, akkor is ha nincs eladó termékünk!

A házban a küldetés szerint 2000 alkalommal kell eladnunk újsághirdetésben megjelent terméket. Ha ezt gyorsan szeretnénk teljesíteni, de kevés a felesleges eladó árunk, elég ha mindig kiteszünk egy szem búzát meghirdetve.

Általában mindig elfogy, nem szokott sokáig megmaradni. Mire letelik az idő, hogy új terméket hirdethetek, már sosincs meg a búza. 🙂

Értékesítés egymás közt!

Előfordult már veletek is, hogy lebeszéltétek egy baráttal, hogy eladsz neki valamit, de más gyorsabb volt és nem a célszemély vette meg? Nagyon bosszantó tud lenni.

A tranzakció előtt minden esetben érdemes odafigyelni, hogy van e elegendő hely a barn -ba vagy a silo -ba.

Ez eladónak célszerű kitenni egy szem búzát, anélkül, hogy meghirdetné az újságban.

Amikor a vásárló a farmunkra ért, vegye meg a búzát, ebből látja az eladó, hogy a megfelelő személy nálunk van. Ekkor tegyük ki ténylegesen a megbeszélt terméket, így garantálhatjuk, hogy az jó helyre kerüljön!

30 autós küldetés 30 perc alatt

Ez sokaknak problémát okoz. Valóban nehéz teljesíteni, de nem lehetetlen. Célszerű minden termékből egyenletesen termelni többet, és tartani a barn -ba! Ne küldjük el az autóval a kész küldetéseket. Tunkoljuk fel a barn -t amíg meg nem telik, és ezen felül is készítsünk minden termékből annyit, hogy a készítő gépek előtt sorakozzanak.

Ha minden tele és vannak tartalék termékek is a gépek előtt, akkor kezdjük a rendeléseket elküldözgetni. Nekem ezzel a módszerrel elsőre sikerült!

Ne költs feleslegesen gyémántot

A véletlen gyémánt költések megelőzhetők! Kattints a beállításokra, majd az Advenced settings menüben, ellenőrizd, hogy be van e kapcsolva a “Double tap confirmation” opció, ami annyit tesz, hogy duplán kell kattintani az olyan gyorsítási opciókra ami gyémánt költéssel jár.

Hogy tudhatom biztonságba farmom?!

Elveszett farm

Rengetegen jelzik felénk, hogy elvesztették farmjuk egy újratelepítésnek, frissítésnek, vagy eszköz cserének következtében. Ez többnyire az androidos eszközökre jellemző, de egy kis figyelemmel megelőzhető az adatvesztés!!!

Három fontos dolgot kell tudnunk ahhoz, hogy szeretett farmunk minden esetben biztonságba tudhassuk!

1. A játék a mentéseket 4 azonosítóhoz rendeli! (Apple Game Center, Facebook, Google+ Supercell ID) ezek közül az is elég, ha legalább egyikkel FOLYAMATOSAN be vagyunk jelentkezve a játékban, hisz bármit teszünk a farmunkon, az azonnal mentődik online. Amennyiben ezt nem tesszük meg, igen csekély az esélye, hogy probléma esetén vissza kaphassuk a farmunkat. Persze meg lehet próbálni írni a készítőknek a Lost Farm opcióból, de azonosítás nélkül szinte nulla az esélye a sikeres visszaállításnak.

2. A következő dolog pedig az, hogy tudjuk, hogy kell visszaállítania  mentést. Telepítsük fel a játékot, és ne ijedjünk meg, mert elölről kezdi. Ilyenkor csak lépjünk be azon adatainkkal amivel hitelesítve volt a régi játékunk  (Apple Game Center, Facebook, Google+) . A belépést követően, azonnal felugrik egy figyelmeztető ablak, hogy talált egy mentést, szeretnénk e visszaállítani, és ha igen akkor gépeljük be a CONFIRM szót.

confirm

Ezt szó szerint kell érteni és a megerősítő mezőbe a CONFIRM szót kell beírni! (angol nyelv esetén! Egyéb nyelv esetén, amit kiír a játék a pirossal keretezett részen)

3.

2018. május 25 -től elérhető a SUPERCELL ID . Részletes leírást találhattok a gyakori kérdésekben.

Amennyiben ezt betartjuk, a farmunk minden esetben biztonságban lesz, bármi is történjen eszközünkkel!

Olcsó dekorálási módszer

Egy kedves játékostársunk hívta fel a figyelmem egy apró trükkre amivel olcsóbban dekorálhatjuk városunk!

A játék ugyanis külön számolja a dekor tárgyak számát a városban és a farmon is. Tehát ha a városban pl már van járólapból sok, és drága a beszerzése, de a farmunkon még nincs 1 sem akkor, ott célszerű megvenni, mert ott még a legolcsóbb áron vásárolható, majd visszapakolni a tárolóba és onnan már ingyenesen kirakható a városba! 🙂

11 Responses to Tippek – trükkök