Város

varos_fejkep

 

2014 május 20 -án megérkezett a játék történetének legnagyobb frissítése a Hay Day Város.

A városunk célja, hogy az oda vonattal érkező vásárlókat kiszolgáljuk a különböző kiszolgáló épületeinkben, melyek után pénzt, XP -t (csillagot) és város pontos (szívet) kapunk. A városunk – akár csak a farmunk – képes fejlődni, azaz szinteket lépni. A különböző kiszolgáló egységek különböző szinteken válnak elérhetővé. A kiszolgáló egységek 4 féle képpen fejleszthetők. Növelhető a befogadó képességük (max 6 fő / épület), csökkenthető a kiszolgálási idő, növelhető a kiszolgálás után járó XP és várospont száma és növelhető a kiszolgálás után járó pénz.

varos-vasut-allomasA vasút állomásra érkeznek meg vendégeink. Ez az egyik központi hely a játékban. Állomásunk is fejleszthető, melyhez kátrányos vödörre, téglára és kézi fúróra van szükségünk. Szint fejlesztésenként +1 fővel tudjuk növelni a vonaton érkező látogatók számát. A vonat 6 óránként érkezik farmunkra, melynek során elviszi a már kiszolgált (vagy elküldött) vásárlókat, és leteszi az új vevőinket. Az érkező vevők száma csökkenhet ha a városunkban kevesebb a szabad hely mint ahány vásárló a vonatra férne. Az állomás épületre kattintva láthatjuk, hogy mikor érezik a következő vonat, illetve, hogy hány látogatót hoz magával. A játék pirossal figyelmeztet amennyiben a városban kevesebb szabad helyünk van mint ahány látogató érkezne.

varoshazaA városháza foglalja össze a városban tartózkodó összes látogatót. Ez a második központi fontosságú hely a városban, mely szintén fejleszthető. A fejlesztéshez kőre, fém kalapácsra, és festékes vödörre van szükségünk. Szintenként +3 fővel növelhetjük meg városunk befogadó képességét. A városházára kattintva megtekinthető a nálunk tartózkodó összes látogató. Láthatjuk, hogy jelenleg melyik épületben tartózkodik. (az épület ikonja mellet felkiáltójel jelzi, ha még kiszolgálásra vár, illetve egy óra jel pedig azt szimbolizálja, hogy már a kiszolgálási idő telik) Szürkén, egy zöld pipával azon épületek jelennek meg ahol a látogatónk már ki lett szolgálva. A lista legalján szürke sávon pedig azok szerepelnek akik már az állomáson várakoznak a vonatra, vagy egyik közösségünkbe tartozó barátunk látogatására.

personal_trainRendelkezünk egy saját vonattal is, mellyel látogatást tehetünk a közösségi házunkba lévő barátaink városában is. A vonatunk 2 módon fejleszthető. Növelhető a kapacitása, mely azt határozza meg, hogy hány látogatót vehetünk fel jelenleg csak egy kiválasztott szomszédunknál, illetve csökkenthető a tankolási idő is (várakozási idő). A fejlesztéshez szinteznénk 3 különböző kohóban készülő termékre lesz szükség. (feldolgozott szén, vas rúd, ezüst rúd, arany rúd, platina rúd) A vonatunkra kattintva alul megjelennek azon közösségbe tartozó barátaink akiknek a peronján van várakozó látogató. Csak olyan látogatót tudunk elhozni aki hozzá a vasúttal érkezett és nem egy másik városból hozta el ő is. A várakozókra kattintva feljön a várakozók listája aminek jobb oldalán egy piktogram jelöli, hogy az adott személy mely épületet látogatná meg a mi városunkban. A listában a látogató személyre kattintva ki tudjuk jelölni azokat akiket haza szeretnénk szállítani, majd bal oldalt alul a vonat gombra kattintva visszatérhetünk saját városunkba a kijelölt személyekkel. Az elhozható látogatók száma értelemszerűen függ attól, hogy hány elhozható ember áll a peron, attól, hogy hány férőhelyes a vonatunk, és attól is, hogy mennyi szabad hely van a városunkba.

A városunk felépítése:

varos_teruletek

Hasonlóan a farmunkhoz, itt is területeket kell felszabadítanunk, melyekhez az alábbi bővítő elemekre lesz szükségünk:

Terület Térkép Szerződés Karó Fa kalapács
1 5 5 5 0
2 4 4 0 4
3 14 14 0 14
4 4 4 4 0
5 15 15 15 0
6 7 7 0 7
7 8 0 8 8
8 7 0 7 7
9 17 17 17 0
10 15 15 0 15
11 11 0 11 11
12 16 16 16 0
13 21 21 0 21
14 17 0 17 17
15 20 20 20 0
16 16 16 0 16
17 14 0 14 14
18 20 0 20 20

 

Kiszolgáló épületeink a városunkban:

elelmiszerboltAz élelmiszer bolt a városunk legelső kiszolgáló egysége. Elérhető az 1. város szinttől! Építési költsége 500 aranyérme, és az építési idő 14 másodperc.  A kiszolgált vevők után alap esetben 4 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 1 óra ami 4 gyémánt felhasználásával rövidíthető le. A fejlesztéshez szükségünk van csavarra, ragasztó szalagra és kő tömbre. A boltban az alábbi termékeket kérhetik a vásárlók*: Búza, Kukorica, Répa, Chili paprika, Paradicsom, Eper, Krumpli, Saláta, Tojás, Tej, Kecsketej, Bacon, Kakaóbab, Olívabogyó, Cseresznye, Kenyér, Kukorica kenyér, Tejszín, Vaj, Kecskesajt, Barna cukor, Kristály cukor, Szirup, Almadzsem, Málnadzsem, Szederdzsem, Cseresznyedzsem, Eperdzsem, Szójaszósz, Olíva olaj, Citromos túró, Majonéz.


moziA mozi a 2. város szinttől érhető el, építési költsége 4.500 aranyérme, és 5 óra 30 perc alatt készül el.  A kiszolgált vevők után alap esetben 11 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 3 óra ami 6 gyémánt felhasználásával rövidíthető le.  A fejlesztéshez szükségünk van Szöges deszkára, Szögekre, és fém kalapácsra. A mozi látogatói az alábbi termékeket kérhetik*: Süti, Pizza, Fűszeres pizza, Tenger gyümölcsei Pizza, Popcorn, Vajas popcorn, Chilis popkorn, Csokis popkorn, Hamburger, Halburger, Fish And Chips, Almalé, Erdei gyümölcs juice, Caffé mokka, Forró csoki, Vanillia fagyi, Cseresznyés jégkrém, Eper fagyi, Csoki fagyi, Toffee, Csokoládé, Nyalóka, Zselé cukorka.


etkezoÉtkező kocsink a 3. város szinttől érhető el, építési költsége 26.000 aranyérme, és 24 óra alatt készül el. A kiszolgált vevők után alap esetben 9 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 2 óra 30 perc ami 6 gyémánt felhasználásával rövidíthető le.  A fejlesztéshez szükségünk van deszkára, csavarra, és festékes vödörre. Az étkezőben a vevők az alábbi termékekből válogathatnak*: Pizza, Fűszeres pizza, Tenger gyümölcsei Pizza, Burgonyakenyér, Tejszínes torta, Répa torta, Piros gyümölcs torta, Epertorta, Sajttorta, Krumplis – fetás fánk, Csoki torta, Tökös pite, Baconös pite, Halas pite, Feta sajtos pite, Pásztor pite, Hamburger, Halburger, Sült sajtos krumpli, Grillezett paradicsom, Fish And Chips, Homár leves, Paradicsom leves, Halászlé, Tojásos szendvics.


panzioA megfáradt látogatók a panziónkban pihenhetnek meg, mely a 5. város szinttől érhető el, építési költsége 45.000 aranyérme, és 1 nap 4 óra alatt készül el. A kiszolgált vevők után alap esetben 26 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 8 óra.  A fejlesztéshez szükségünk van kézi fúróra, téglára és festékes vödörre. A panzióban a látogatók az alábbi termékekből válogathatnak*: Tojás, Bacon, Paradicsom, Kávébab, Süti, Málnás muffin, Szedres muffin, Szirup, Palacsinta, Baconös tojás, Tepsiskrumpli, Almalé, Paradicsomlé, Espresso, Forró csoki, Caffé Latte, Caffé mokka, Málnás mokka.


furdoWellness központunk a fürdő, a 9. város szinttől érhető el, építési költsége 62.000 aranyérme, és 1 nap 11 óra alatt készül el. A kiszolgált vevők után alap esetben 14 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 4 óra ami 10 gyémánt felhasználásával rövidíthető le.  A fejlesztéshez szükségünk van téglára, kátrányos vödörre és kő tömbre. A fürdőben a látogatók az alábbi termékekből válogathatnak*: Tej, Kecsketej, Halfilé, Homár, Kukorica, Répa, Tök, Eper, Alma, Cseresznye, Málna, Szeder, Olívabogyó, Répa juice, Paradicsomlé, Paradicsom leves, Olíva olaj, Feta saláta.


strand_kavezoHogy a látogatóink a tengerparton is jól érezhessék magukat, van egy strand kávézón is ami a 13. város szinttől érhető el, építési költsége 71.000 aranyérme, és 1 nap 23 óra alatt készül el. A kiszolgált vevők után alap esetben 7 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 2 óra.  A fejlesztéshez szükségünk van kézi fúróra, fém kalapácsra és kátrányos vödörre. A strandolóink az alábbi termékekből válogathatnak*: Homár, Halfilé, Pizza, Fűszeres pizza, Tenger gyümölcsei Pizza, Grillezett paradicsom, Fish And Chips, Répa juice, Cseresznye juice, Erdei gyümölcs juice, Vanillia fagyi, Cseresznyés jégkrém, Eper fagyi, Csoki fagyi, Málnás mokka, Halászlé, Sushi tekercs, Tojásos sushi, Homár sushi, Baconös paradicsom saláta


Ajándék boltAmennyiben játékosaink ajándék tárgyakra vágynak, van egy ajéndék boltunk is ami a 11. város szinttől érhető el, építési költsége 67.000 aranyérme, és 1 nap 19 óra alatt készül el. A kiszolgált vevők után alap esetben 6 várospont jár.

Az alap kiszolgálási idő 1 óra 40 perc.  A fejlesztéshez szükségünk van kőre, fém kalapácsra és kátrányos vödörre. A vásárlóink az alábbi termékekből válogathatnak*:  (a lista bővítése még folyamatban)


 

*Megfigyeléseken, és a tapasztalatokon alapuló felsorolás, a valóságban mutatkozhatnak eltérések, az itt felsoroltaktól.

3 Responses to Város

 1. Avatar Mark Benedek says:

  ez nagyon konnyu osszeadas

 2. Avatar 1234567890 says:

  Többször előfordult hogy reggel bemegyek a városba , átmegyek a szomszédhoz hogy vigyek el tőle látogatókat és azt írja a vonat hogy még 1-2-3 órát várnom kell, közben pedig eltelt 8-9 óra is …Ez hogy lehet ?Testvérem is játszik hol ő jár így , hol pedig én !

  • Avatar László Siklós says:

   A vendég csak akkor érkezik meg , ha a vonat beáll az állomásra , és a vendég leszállt . Én is jártam úgy , hogy nem vártam meg , csak rákattintottam az ikonra . késöbb , mikor újra beléptem , akkor ért be az állomásra .

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .