Hay Day – Hungary

Az oldal magán erőforrából finanszírozott! Amennyiben elnyerte tetszésed, kérlek ADAKOZZ a PayPal rendszerén keresztül egy tetszőleges összeggel a fennmaradás érdekében! Köszönjük!

Mi az a HAY DAY ?

A Hay Day egy népszerű mobiljáték, amelyet a Supercell készített 2012-ben. Ez egy mezőgazdasági szimulátor, ahol növényeket és fákat ültethetsz, állatokat tenyészthetsz, termékeket árusíthatsz, derbikben versenyezhetsz, és még sok minden mást csinálhatsz .

A Hay Day egy ingyenes játék, így a játék minden funkciója használható azoknak a játékosoknak, akik úgy döntenek, hogy nem akarnak pénzt költeni  alkalmazáson belül..
Szóval ha nem fizetsz akkor is élvezheted a Farmos életet 🙂 

Wiki LOGO

Az oldalunkon sajnos idő hiányában nem kerültek lefordításra az egyes elemek adatlapjai, így figyelmetekbe ajánljuk a HayDay WIKI oldalt ahol teljes kidolgozásban minden elérhető! A játékról menüpontba erre az oldalra találhattok hivatkozásokat…

Hay Day – a játék ami magával ragad!

 Férfi létemre mindig butaságnak tartottam az online farmos játékokat és magamba elítéltem a függőiket. De aztán minden megváltozott… Először a párom töltötte le a Hay Day –t az Én iPad -emre. Gyakran figyeltem, hogy mit is csinál, és megtetszett. Eleinte csak be-be segítettem neki, amikor nem volt ideje, rendbe tettem az álatokat, legyártottam a küldetéshez szükséges termékeket, és csinosítgattam a farmot. Idővel kedvesem is kapott egy saját iPad –et amin saját Apple ID –t regisztrált, így az elkezdett játék rám maradt. Egyre többet kezdtem el vele foglakozni, mert láttam a többi farmon már milyen fejlettségi szinteket értek el és milyen csinos farmokat alakítottak ki. Véleményem szerint a Hay Day egy nagyon jól felépített játék abból a szempontból is, hogy nem lehet hamar ráunni mint számos másik játékra, amik eleinte nagyon lekötik a játékosokat, de hamar elszáll a varázsa. A játék fejlesztője a SUP ERIC ELL nagyon jól építette azt fel. Nem szakad mindjárt az elején minden a nyakunkba, mert a játék teljesítmény orientált. Minden teljesített küldetésért, állat gondozásért, telek csinosításért… -XP pontokat kapunk. A szint ugrás az XP pontok függvénye. Minél magasabb szintre jutottunk annál több pontot kell elérni a következő szintre való lépéshez, de bonyolódnak a küldetések is. Többnyire minden szinten hozzájutunk valamilyen pluszhoz, ami izgalmassá teszi a játékot. A jelenlegi verzióban 16 féle termény készítő gépezet található, melyek mindegyike legkorábban az 51. szinten szerezhető meg. Nekem ez napi kb 1 óra játékidővel számolva közel 1 év alatt sikerült, de így se maradunk céltalanok, hisz a játék fejlesztői kb 2 havonta adnak ki frissítést a játékhoz, amik mindig újdonságokat tartalmaznak.

A játék teljesen ingyenes. Szerintem ez is hozzájárul a sikerességéhez. Az Apple Store toplistájában, folyamatosan jelen van, jelenleg a játék kategória 31. helyén díszeleg, ami szerintem nem egy rossz eredmény. Visszatéve az ingyenességre. Mostanában az a tendencia, hogy az alap játék ingyenes, de egyes játékon belőli részeket külön kell megvásárolni. Ez erre a játékra NEM igaz. Ha valaki türelmetlen és szeretné gyorsítani a játék menetét, akkor van mód játékon belüli vásárlásra: pénzhez és gyémántokhoz juthatunk.

Pénzkeresés legegyszerűbb módja a küldetések teljesítése, a vásárlók kiszolgálása. Minden teljesített küldetésért pénzt kapunk, illetve véletlenszerűen is találhatunk felbukkanó dobozokban.

A gyémántoknak is fontos szerepe van a játékban. Ezekkel bővíthetjük ki az egyes termék készítő berendezéseink „pufferét”  -befogadó képességét, ami akkor jó dolog, ha naponta csak keveset van időnk játszani. Ilyenkor csak „bepakoljuk” a terménykészítőinkbe a kívánt termékek alapanyagait és azok sorban legyártják a termékeket.

A gyémántok használhatók egyes folyamatok gyorsítására is. Ha nincs több óránk megvárni amíg elkészül egy lassabban készülő termék, akkor meggyorsíthatjuk a folyamatot gyémántokkal. A szükséges gyémánt száma egyenesen arányos az elkészülésig hátralévő idővel. Későbbiekben, amikor már feloldottuk a bányát és megvásároltuk a fémfeldolgozó, és ékszerkészítő berendezéseket is, gyémántgyűrők készítéséhez is szükség lesz gyémántokra.

Gyémántot kapunk a legtöbb szintugrás alkalmával, illetve találhatunk a bányában is és olykor felbukkanó dobozokban i.

A játékban nagy szerepet kapnak a játékos társak is. Feleslegessé vált termékeket eladásra kínálhatjuk és mások, akiknek szüksége van rá azok megvásárolhatják. Ez mellet, kérhetünk segítséget is, több esetben is: Például a hajós küldetéseknél ahol nagymennyiségű árut kell elküldeni, vagy ha növényeink elérték a maximális élettartamukat, akkor kivágás előtt még egyszer kérhetünk segítséget barátainktól, akik a növényre „kattintva” egy utolsó alkalommal „megújíthatják” az elszáradt növényt! A segítségért „Gift Card” –okat kap a segítő ajándékba, amiket beválthat ajándék dekorációs termékekre.

Kisebb közösségekben, baráti társaságokban jól tud működni a csere kereskedelem is, hisz a termékeket eladásra kínálásakor beállíthatjuk az árát (akár ingyenesen is adhatjuk azaz 1 pénzérméért) és eldönthetjük, hogy meghirdetjük e az eladó árunkat az újságban, vagy nem.  Ha nem akkor csak a telkünkre tévedő szomszédok láthatják ajánlatunkat az út széli standunknál.

A játéknak még egy hasznos funkciója van: szinkronizál a Game Centeren, Facebookon, Google+ -on keresztül, így játszhatjuk tableten és telefonon egyaránt, de egy időpillanatban csak egyik eszközön.

Available_on_the_App_Store_(black)GooglePlay

Comments are closed.